След множество протести – заплати за строителите от „АМ – Черно море”
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2014 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След множество протести – заплати за строителите от „АМ – Черно море”

/КРОСС/ Днес, 24 септември 2014 г., работниците и служителите от шуменската строителна фирма „Автомагистрали - Черно море" АД ще получат възнагражденията си за м. юни и юли 2014 г. Това съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в предприятието, като уточниха, че днес е получен първият превод от Агенция „Пътна инфраструктура" за извършените от началото на годината дейности по строителството на АМ „Хемус" - от пътен възел „Белокопитово" до Каспичан.

КНСБ напомня, че до този изход се стигна след множество протести на работещите в „Автомагистрали - Черно море" АД, както и след намесата от страна на ръководството на Конфедерацията.

Решението за подготовка на постановление на Министерски съвет, с което да бъдат изплатени дължимите суми и да се продължи строителството на участъка от автомагистралата, бе взето на работна среща в Министерство на финансите на 28 август 2014 г.

В срещата участваха Екатерина Захариева - служебен вицепремиер по икономическата политика и служебен министър на регионалното развитие, Ангел Петров - служебен заместник-министър на регионалното развитие, Кирил Ананиев - служебен заместник-министър на финансите, и инж. Лазар Лазаров - председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

С постановлението на Министерски съвет се запазват 670-те трайни работни места в дружеството в един регион, в който безработицата е над средната за страната.