„Hа баба“ - киселото мляко с най-добро качество
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2014 11:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Hа баба“ - киселото мляко с най-добро качество

/КРОСС/ Киселото мляко „На баба" е най-предпочитано според критерия качество от българите. Това стана ясно от гласовете на българските потребители в първото за България проучване QUDAL - QUality meDAL.

В рамките на проучването QUDAL българските потребители трябваше да посочат кой продукт биха закупили и ползвали, ако единствено качеството е определящо за тяхната покупка и потребление.

Най-голям брой потребители са посочили „На баба" за кисело мляко с най-високо качество на пазара.

Проучването QUDAL - QUality meDAL, се извършва в България от швейцарската организация ICERTIAS - International Certification Association GmbH. Тя оценява впечатленията и удовлетвореността на гражданите от качеството на продукти и услуги, предлагащи се на местния пазар. Цялото проучване в България обхвана над сто търговски и нетърговски категории (напр. най-качествено мляко, най-качествен автомобил, най-добър певец в страната и др.).

Въпросите в проучването QUDAL - QUality meDAL, са с отворен край, т.e. на анкетираните не се дават предварителни варианти за отговор. Те свободно посочват имената на производители и доставчици на услуги, които според тях принципно се отличават с най-добро качество.

В раздела на проучването, посветен на българското кисело мляко, на анкетираните бе зададен следният въпрос:

„Посочете името на българско кисело мляко, което според Вашия личен опит и мнение предлага абсолютно най-високо качество на българския пазар".
На този въпрос най-голям брой потребители са отговорили: „На баба".

Проучването на QUDAL не измерва пазарния дял или силата на даден бранд, а единствено и само опита и удовлетвореността на анкетираните от качеството на предлаганите на пазара продукти/услуги.

Проучването QUDAL - QUality meDAL България 2014/2015, бе извършено от швейцарската организация ICERTIAS - International Certification Association GmbH на територията на нашата страна през м. март 2014 г., използвайки онлайн анкетиране по метода CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness). Участваха 1200 български интернет потребители на възраст над 15 години. Проучването обхвана цялата територия на България.