Сидеров: Повишаването на цената на тока няма никакви обективни причини
Секция: ПОЛИТИКА
24 Септември 2014 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сидеров: Повишаването на цената на тока няма никакви обективни причини

/КРОСС/ Стотици членове и симпатизанти на "Атака" се събраха пред Министерски съвет на първия от поредицата национални протести на "Атака" срещу увеличението на цената на тока. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че "Атака" , както и българският народ, е против поскъпването на тока. „Ние сме тук, за да кажем, че не искаме да се повишава тока, че тази антинародна политика трябва да спре. Повишаването на тока от първи октомври е удар срещу българския народ и продължава колониалното робство. Ние, "Атака" сме тук, за да кажем ясно, че ще се борим против това увеличение и ще мобилизираме всички българи, за да спре тази колониална политика. Повишаването на цената на тока няма никакви обективни причини и основания", допълни Сидеров. Той беше категоричен, че само "Атака" излиза, за да защити интересите на българския народ и попита къде са сега Борисов, Станишев, Местан, барековци и всякакви други псевдопатриоти, патриотичният фронт за спасение на Бойко и защо не защитават интерсите на народа.

Лидерът на "Атака" припомни как в 42-то Народно събрание единствено "Атака" е поискала мораториум върху цените на тока, но ГЕРБ, БСП и ДПС са го отхвърлили.
Сидеров беше категоричен, че ако "Атака" управлява, енергийните монополи ще бъдат изгонени и ЕРП-тата ще се върнат в български ръце.
Протестът продължи с шествие до ДКЕВР, където Сидеров призова председателят на комисията да слезе и да обясни пред хората защо повишават цената на тока. От ДКЕВР отказаха с аргумента, че не знаят какво обяснение да дадат. Шествието стигна и до централата на един от енергийните колонизатори „ЧЕЗ - България", където националистите призоваха за изгонването на трите ЕРП-та от България.
В неделя /28.09.2014г/ от 12:00 часа в гр. Варна "Атака" ще проведе поредния протест пред сградата на „Енерго-про".