Отложиха делото срещу Вальо Топлото
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2014 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отложиха делото срещу Вальо Топлото

София /КРОСС/ Софийският апелативен съд отложи делото срещу бившия шеф на столичната „Топлофикация" Валентин Димитров за 29 октомври. Като мотив за днешното отлагане на делото от САС посочиха, че не са на лице предпоставки за даване на ход на делото, след като стана ясно, че юристите на "Топлофикация", които са граждански ищци, не са се запознали със заключението по счетоводната експертиза, което трябваше да се приеме днес. Въпреки че съдиите позволиха на обвинението да прегледа заключението в рамките на половин час, адвокатите настояха, че искат да се запознаят с него по-задълбочено.
Димиртов е обвиняем за източване на 6 милиона лева от дружеството. Заедно с него на подсъдимата скамейка са Лина Абланска, Мая Стоилова, Георги Рогачев и Емил Антонов.
През 2009 г. Софийски градски съд постанови 14 години лишаване от свобода за Топлото, 12 години за Абланска и 10 г. за Стоилова, като оправда останалите двама.
На втора инстанция обаче всички получиха оправдателни присъди.
Според държавното обвинение за периода 2000-2005 г. Димитров дължал 853 330 лева недеклариран и невнесен данък, както и 563 693 лева лихви по него.