Неизвестни нахлуха в ЦИК /обновена/
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2014 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Неизвестни нахлуха в ЦИК  /обновена/

София /КРОСС/ Представители на Български национален съюз (БНС) нахлуха в сградата на Централната избирателна комисия.
"По време на заседанието на ЦИК група хора са влезли незаконно в сградата на НС, които са били 17 на брой и са се опитали да нахлуят на етажа на ЦИК. Те не са успели да нахлуят, в момента се намират в едно помещение и по-насетне казусът ще се разисква от правоохранителните органи от НСО, тъй като в тази сграда не може да се влиза по този начин", заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.
Тони Баждаров, който е водач на листа на Българския национален съюз за пазарджишки избирателен район, заяви, че представители на партията са нахлули в сградата на комисията, за да изразят протеста си след несправедливото решение на ЦИК, което с едни аргументи забранява излъчването на техен предизборен клип в електронните медии, но разрешава на ДПС.

„Извън юридическите ни съображения решението на ЦИК определяме като дискриминационно, арогантно и цинично. Притеснителен е и факта, че ЦИК цензурира агитационен клип на редовно регистрирана българска политическа партия, докато в същото време си затваря очите за агитационен клип на друга политическа партия - ПП „Движение за права и свободи".

В този агитационен клип Движението за права и свободи ГРУБО въвлича деца в политическа агитация и дейност, а именно - многократно се въртят кадри на деца със знамена и балони на ДПС, заснети на предизборни митинги, както и такива в детски градини. Освен всичко още в десетата секунда на партиен митинг Лютви Местан прегръща и целува малко дете на фона на предизборен лозунг!", написа в сайта на партията нейният водач Боян Расате.

Снимки: Булфото, всички права запазени