Изложба разкрива историите на самотни възрастни хора
Секция: КУЛТУРА
25 Септември 2014 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изложба разкрива историите на самотни възрастни хора

/КРОСС/„Как си мамо? Не плачи! Ще се видим скоро! Ще си дойдем другата Коледа".

Този диалог е изписан над фотографиите на самотни, но борбени възрастни хора,  чиито деца или внуци са далече, потърсили прехрана в чужбина или в по-големия град. 

Историите им са събрани в една въздействаща изложба от снимки в Пловдив, дело на известния пловдивски фотограф Неделиян Нешев. Въздействащите фотографии са придружени и от личните истории на самотните хора. Историите са дело на Парашкева Иванова

За героите от снимките се грижат доброволци от Българския червен кръст и от охранителна фирма. Те поставят аларми срещу крадците и им помагат за най-необходимото, а изложбата е част от тoзи общ проект за помощ.

„SOS!" Час внимание!" е инициатива, която цели да ангажира всеки, който има възможност и добра воля да се включи в ежемесечните акции на „ТРАФИК" и БЧК.

Това е нещо различно. Обикновено правим какви ли не SOS обръщения към публиката. Тук нещата се насочват в друга категория. Този път, чрез една изложба представяме специален социален проект, целящ да привлече по-широката аудитория. Това бе нестандартното решение да започне една кампания, изцяло отворена за хората и насочена към тях, обясняват авторите на проекта.