Граждани след стрелбата с яйца: ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2014 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Граждани след стрелбата с яйца: ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия

/КРОСС/Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол замериха с яйца вчера председателя и членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). В сутрешния блок Нова телевизия двамата обясниха защо са предприели тези действия.

"Не сме експерти и не може да знаем какво точно се случва в НЕК, но там прозират два сценария, в които българският народ е губещ. Единият е: вдигат тока с 10% и запушват уж дупката на НЕК, която ще продължава да зее и ще вадят от нашия джоб пари, които да бъдат крадени чрез дългосрочните договори с ВЕИ-тата. Другият сценарий е: не вдигаме цената на тока и НЕК фалира. Кой има интерес тя да фалира?", попита Дончо Дудев."

ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия и на политиците. Там трябваше да седят Бойко Борисов, Румен Овчаров, Иван Костов, Сергей Станишев. Тях трябваше да замерваме, но ще стигнем и до тях", на мнение е Дудев.

„Трябва да се замислим дали нашата система не произвежда престъпници. Никой от тях не поема отговорност", коментира Янко Петров.

„Ние сме безсилни, обиколихме всички институции. Българските депутати и министри не решават проблеми, а ги чакат да отшумят", допълни той.