Седем гръцки преподаватели са арестувани заради педофилия
Секция: СВЯТ
26 Септември 2014 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седем гръцки преподаватели са арестувани заради педофилия

/КРОСС/Гърция е в шокирана от ареста на шест учители и един университетски преподавател, обвинени в педофилия. Акцията е част от международната операция "Архимед".

Директорът на полицията предаде на министъра на образованието списък с имената на седем преподаватели, задържани за разпространение на детска порнография. Министерството незабавно отстрани от работа учителите до приключване на следствието и решението на съда.

При обиск в домовете на задържаните са намерени следи за сваляне и разпространение в социалната мрежа на видеоклипове с шокираша детска порнография, споделят специалистите, извършили разследването.

Психолози разговарят с учениците и родителите им, за да се установи дали учителите не са извършили сексуално престъпление с децата.

Министърът на образованието поиска в парламанта да бъде излушан шефът на отдела за борба с електронните престъпления. Той ще запознае депутатите с проблема. Темата е сериозна, защото нараства процентът на престъплетията, свързани с детска порнография и педофилия, заяви образователният министър на Гърция.