Близнашки: Всички разходи на служебния кабинет са неизбежни и крайно необходими
Секция: ПОЛИТИКА
26 Септември 2014 14:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близнашки: Всички разходи на служебния кабинет са неизбежни и крайно необходими

/КРОСС/ "В момента се работи по предложението за актуализация на бюджета, което ще бъде представено в понеделник на социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество", каза пред журналисти премиерът проф. Георги Близнашки.

Министър-председателят увери, че служебният кабинет ще подготви предварително всичко необходимо, което ще създаде нормални условия за следващото правителство и нормален начален ритъм на работа на следващото Народно събрание.

Проф. Близнашки отново подчерта, че има пълен консенсус за това, че актуализацията на бюджета е неизбежна.

„Длъжни сме да предложим нашия вариант, а мнозинството в следващия парламент ще трябва да поеме отговорност", посочи министър-председателят.

Той припомни, че служебното правителство наследи много необезпечени ангажименти.

„Буквално гасим пожари. Няма излишен разход, който да има за цел да печели обществено одобрение, точно обратното - всички разходи са неизбежни и крайно необходими", коментира премиерът и посочи за пример разходите, свързани с преодоляване на последиците от наводненията и усилията да се нормализират отношенията с Европейската комисия по отношение на възстановяването на плащанията по оперативни програми.

Министър-председателят припомни, че 428 избирателни секции в целия свят ще бъдат разкрити за българите в чужбина.

"Нормалната работа на секциите зад граница ще бъде подпомогната и от компетентни служители на администрацията, за да няма впоследствие никакви твърдения за фалшифициране на изборите и всички да сме спокойни, че вотът на българските граждани е легитимен", подчерта още проф. Георги Близнашки.