Brother България демонстрира печатащо устройство с производителност 100 страници в минута
Секция: Технологии
26 Септември 2014 15:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Brother България демонстрира печатащо устройство с производителност 100 страници в минута

/КРОСС/ На специално организирана бизнес закуска за клиенти и медии, Brother България представи актуална информация за пазара на печатащи устройства в България и демонстрира някои от най-иновативните си технологии, насочени към бизнес потребителите.

Ивайло Апостолов, регионален мениджър за България, Сърбия и Македония, представи историята на Brother, развитието на продуктовата гама и философията на японската марка. Г-н Апостолов показа данни на IDC за продажбите на печатащи устройства на българския пазар и обяви, че Brother вече е марка номер две в страната по общ обем на продажбите. Същата пазарна позиция брандът заема и при скенерите за документи, които постигат устойчив ръст на продажбите.

Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг" в Brother България, говори за фокуса на компанията да предлага не просто устройства, а най-вече решения за печат, които спестяват време и разходи на клиентите. Това се постига чрез внимателно проектиране на инфраструктурата за печат, така че да се използват устройства с адекватна на нуждите на работните групи производителност и да се осигурят гъвкави възможности за резервираност и конфиденциалност на документите. За всичко това се грижи собственото софтуерно решение B-guard, което освен управление на ресурсите осигурява и точна отчетност на направените разходи за печат и техния контрол.

Звездата на събитието - високотехнологичният супербърз принтер HL-S7000DN беше представена от г-н Димитър Хаджиев - технически мениджър в Brother България. Той демонстрира на живо впечатляващата производителност на модела, който отпечатва 100 страници в минута, без значение дали се отпечатва текст или изображения. Това се постига благодарение на линейна печатаща глава, която покрива цялата ширина на страницата и впръсква мастило от над 5000 дюзи едновременно. Принтерът HL-S7000DN може да бъде зареден с до 2100 страници хартия и да отпечата до 30 000 страници, без нужда от смяна на консуматива. Той е подходящ за компании, които печатат десетки хиляди страници месечно и държат да имат ниска себестойност и високо качество на отпечатъка от компактно, и безшумно устройство.

За илюстрация на възможностите на принтера беше използвано класическото произведение „Война и мир". 1540-те страници на творбата могат да бъдат отпечатани на Brother HL-S7000DN за по-малко от 7 минути и половина и това ще струва 9,24 лв. като разход на мастило. Отпечатаните страници са устойчиви на намокряне, благодарение на специални защитен слой, който се полага при печата.

Гостите на събитието имаха възможност сами да изпробват високопроизводителното устройство и да дискутират актуалните решения за печат на Brother в приятна и приятелска обстановка.

 

Brother е световно известна технологична компания, създадена в Япония преди повече от век. В момента има офиси в 44 държави, а продуктите й се продават в повече от 100. Започнала като производител на шевни машини през 1908 г., Brother Group е развила и разширила неимоверно през годините гамата от технологични продукти и услуги, които предлага. Днес някои от най-известните от тях са принтерите, мултифункционалните устройства, факсовете, етикетните принтери и мобилните печатни решения, които се произвеждат в собствени фабрики на компанията, намиращи се в Япония, Китай, Виетнам, Малайзия и др. азиатски страни.

На европейския пазар Brother стъпва през 1958 г., като в момента има силно присъствие с търговски офиси в 19 европейски държави, централен офис за Европа в Манчестър (Англия) и две производствени мощности в Европа за рециклиране на консумативи: Великобритания и Словакия. Brother непрекъснато отговаря на променящите се нужди на пазара като патентова и произвежда нови и оригинални продукти. Продуктовите дизайнери на компанията са създали някои от най-продаваните устройства в Европа, като първото в света компактно А3 мастилено-струйно мултифункционално устройство. Brother е един от лидерите в доставките на печатна техника за малкия и среден бизнес. Освен това, Brother продължава да изследва нови пазари и продуктови сфери, да разработва напреднали технологии и иновации в потребителския софтуер.