Сменят асфалта на „Дунав мост" 2
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2014 16:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сменят асфалта на „Дунав мост" 2

/КРОСС/ Заради негодна асфалтова настилка ремонтират изцяло трасето от Румъния към България на „Дунав мост 2" при Видин- Калафат.
Работата на парче по изкърпване на отворилите се дупки миналата есен се оказала неефективна и се наложила цялостна подмяна. Три места - общо около 50 кв. м. - се ремонтират и по трасето България - Румъния. Ако през тежкия есенно-зимен период се отворят нови дупки, възможно е напролет да има цялостна подмяна и на това трасе, съобщават от предприятието за управление и експлоатация на „Дунав мост" 2. Ремонтът не пречи на трафика по моста и е изцяло за сметка на фирмата- строител.
От румънската страна на моста също са се появили дефекти по асфалтовото покритие на инфраструктурата. Отстраняването е в ръцете на румънската държава.
Според фирмата строител на пътя причината за появилите се нагъвания и деформации на асфалта са в резултат на разливане на нафта от тежките автомобили, изчакващи пред граничния пункт. От пуска на „Дунав мост-2", по него са преминали около 650 хил. моторни превозни средства.