Кордери към Станишев: Не съм казвал, че искам смяна на лидера на ПЕС
Секция: ПОЛИТИКА
26 Септември 2014 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кордери към Станишев: Не съм казвал, че искам смяна на лидера на ПЕС

/КРОСС/ Невероятен скандал с измислени думи на френския евродепутат Филип Кордери разтърси Партията на европейските социалисти.

Преди малко самият Кордери е позвънил по телефона на Сергей Станишев, за да му каже, че не е казвал, че иска смяната му като лидер на ПЕС, а думите му са цитирани неправилно. Това отговориха от Кабинета на Станишев на запитването на OFFNews как ще коментират публикацията за новата интрига в ПЕС. Кабинетът на лидера на европейските социалисти готви прессъобщение по случая, което всеки момент ще бъде разпратено до медиите.

Припомняме, че по-рано днес сайтът EurAktiv се позова на думи на Кордери, според когото ПЕС ще смени лидера си в началото на 2015 година.

"Нищо такова не съм казвал. Имаше въпрос дали на следващия конгрес ще се обсъжда смяната на лидера. Аз обясних процедурата, че следващият конгрес е редовен и по устав една от точките е избор на лидер. Но изобщо не е ставало дума дали трябва да се преизбере старият председател или да се търси нов, нито какво е моето мнение по въпроса", обяснил Кордери на Станишев.