В Румъния заловиха фалшви евробанкноти за 13 млн. евро
Секция: СВЯТ
26 Септември 2014 18:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Румъния заловиха фалшви евробанкноти за 13 млн. евро

/КРОСС/ В Румъния бяха заловени рекордни количества фалшиви евробанкноти на стойност 13 милиона евро при операция, извършена съвместно с италианските власти, информира Франс прес, позовавайки се на съобщение на прокуратурата.

Прокуратурата, специализирана в борбата с организираната престъпност, открила фалшивите банкноти и материали, използвани за производството им, при 15 обиска вчера в северозападната част на страната.

"Мрежата, състояща се от членове на италианската мафия и румънски граждани, беше специализирана във фалшифицирането и пускането в обращение на банкноти от 20, 50 и 100 евро", уточняват от прокуратурата.

Четирима италианци и един румънец са съдени във връзка с аферата. 20 души са били изслушани от прокурорите днес в рамките на разследването, започнало през октомври 2013 г.

Освен това около 55 000 фалшиви банкноти от 50 евро са били открити на обществено сметище в северозападния град Орадеа и прокуратурата подозира, че става дума за банкноти, фалшифицирани от същата група, предава Novanews.