Мис България 2007 подкрепи благотворителната акция „Дари книжка, зарадвай болно дете!”
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Септември 2014 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мис България 2007 подкрепи благотворителната акция „Дари книжка, зарадвай болно дете!”

/КРОСС/ Мис България 2007 Юлия Юревич подкрепи Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата - „Приказки без край". Днес тя дари книжка с любимите си приказки на Ханс Кристиан Андерсен при старта на благотворителната акция „Дари книжка, зарадвай болно дете!". Събраните книжки са предназначени за детските клиники в болниците.

Кампанията се провежда днес и утре от 10 до 22 ч. на специално обозначен кът на ниво -1 в Сердика Център София (бул. „Ситняково" 48).

Националната инициатива „Приказка без край" се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

 

Организатори на националната инициатива „Приказки без край" са GSK и Panadol Baby, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Благотворителната акция „Дари книжка! Зарадвай болно дете!" се реализира със съдействието на Сердика Център София и медийното партньорство на Нова телевизия.