Цветанов: Дефицитът в бюджета на МВР е 160 милиона
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2014 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветанов: Дефицитът в бюджета на МВР е 160 милиона

/КРОСС/ Дефицитът в бюджета на МВР е 160 млн. лева. Ако държавата не помогне, към декември ситуацията ще бъде много сложна, каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред пенсионирани служители на МВР в Ряхово, община Сливо поле, съобщава пресцентърът на партията.

Като един от основните проблеми в МВР Цветанов посочи ликвидираната при управлението на кабинета „Орешарски" синдикална дейност.

Предвижданото увеличение на възрастта за пенсиониране ще доведе масови напускания и проблеми за бюджета, прогнозира Цветанов.

Той припомни, че ГЕРБ е направила много за подобряване на условията на работа и даде за пример това, че печалбата на вече несъществуващата фирма „БМВ" се е ползвала за задоволяване потребностите на служителите в оперативен порядък. „По оперативните програми с помощта на министъра на ГЕРБ Лиляна Павлова и други експерти са купени към 320 нови противопожарни автомобила за превантивната дейност. Сега идват още 120 противопожарни автомобила, които ще бъдат разпределени в съответните поделения на МВР. Остарялата техника ще се даде на общините, където ще се създадат и доброволчески екипи. Същите са особено полезни при наводненията в Мизия и други населени места през отминалите месеци", посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

Стабилността на бъдещото правителство зависи от високата избирателна активност, която да противодейства на купения и контролиран вот. Вищо добро не чака държавата, ако ГЕРБ не победи убедително и не направи правителство. Няма да има възможност да се усвоят 32 млрд. лева, които могат да се разходват за инфраструктура, образование и пр. Това са единствените свежи пари, които може да влязат в републиканския бюджет. Те може да се насочат към автомагистрала „Хемус" и други важни за Северна България проекти", подчерта той.