Вигенин: Знаем как ще свърши едно управление на ГЕРБ – с протести и предсрочни избори
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2014 17:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вигенин: Знаем как ще свърши едно управление на ГЕРБ – с протести и предсрочни избори

Кристиан Вигенин: БСП ще продължи програмата за благоустрояване на населените места

Нашето правителство бе първото, което възприе необходимостта с национални средства да бъдат финансирани определени проекти по благоустрояването на населените места. В Благоевградско също има такива проекти и хората са доволни, заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" в Благоевград Кристиан Вигенин в интервю за ТВ7.

През годините бяха осъществени много проекти в големите градове, но хората трябва да живеят качествено навсякъде, отбеляза той.

Участието на БСП в управлението е условие за продължаване на тази политика, пример за която е спортната зала в Гоце Делчев, посочи Вигенин.

Преференциалният вот по-скоро би помогнал на „БСП лява България" в Благоевград, защото мотивира кандидатите да работят по-активно в кампанията, отбеляза Вигенин.

„Важно е да бъдем екип и да постигнем заедно висок резултат за БСП, защото ние сме тези, които наистина разбират проблемите на хората и сме способни да променим държавата и отношението на институциите към хората. В предишния мандат бяха направени важни стъпки и хората го усетиха", каза още бившият външен министър.

Вигенин не намира адекватни и достатъчно солидни аргументи за актуализацията на бюджета в тези размери. „Аргументите, с които парламентарната група на БСП се противопостави и през юли, са актуални и сега. От чие име се подготвя актуализацията", попита той и допълни, че служебното правителство се включва в кампанията на ГЕРБ, за да обясни как държавата е във фалит. „Числата показват нещо съвсем различно", категоричен е Вигенин.

На въпрос за начина, по който съвместното управление с ДПС се е отразило на БСП, кандидатът за народен представител обясни, че за БСП е било по-тежко в Благоевградска област, отколкото в други региони. Част от общините имат смесен характер, ДПС има сериозни позиции, а беше определен и областен управител на Благоевград, представител на ДПС. Това определено създаде напрежение и в партията. Ние заявихме много ясно, че сме си извлекли поуките от това съвместно управление, което дори не беше коалиция", заяви той. Ако в бъдеще някоя партия иска да си партнира с БСП, това ще бъде възможно само на база много ясно споразумение и предварително договорена управленска програма, одобрена след допитване в цялата партията, добави Вигенин. 

По думите на Вигенин е рано да се говори за изборни резултати. „Смятам, че накрая ГЕРБ ще бъдат най-изненадани, и то в негативен план, защото те не предлагат нищо ново. Предлагат същите хора, същите политики и ние знаем как свършва едно такова управление - с многохилядни протести и предсрочни избори", каза кандидатът за депутат. Той припомни, че правителството на Пламен Орешарски е подало оставка по европейски, след като е загубило необходимата парламентарна подкрепа.