Въпрос за 6 октомври – коалициите, без които ДПС може
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2014 17:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Въпрос за 6 октомври – коалициите, без които ДПС може

/КРОСС/ ДПС може да подкрепи - с пряко участие или само ценностно, едно управление с ясен евроатлантически профил, но няма да участва в безпринципна коалиция, дори да бъде поканено, заяви председателят на ДПС Лютви Местан в Момчилград.

„Свидетели сме на бясна надпревара между всички останали политически сили кой по-силно няма да се коалира с ДПС. ДПС не е жадна за власт, може да жертва властта в името на принципите, но след 5 октомври може да се окаже не по-малко важен въпросът от участие в коалиция с кого би се отказало ДПС", посочи Местан.

Интегрирането на избирателите на движението само когато партията е във властта е ненормално, отбеляза той.
„Ние може да бъдем изолирани от управлението, но не и от демократичния политически процес. Изолирането ни може да бъде проблем и за стабилността на следващото управление", подчерта той.

Като рецидив от тоталитаризма и петно върху европейския образ на България Местан забраната за агитация на майчин език: „Това е битка не само за турския език, а за европейския образ на България. Това е проява на ярък двоен стандарт".

При посещението си в България председателят на ЕНП Манфред Вебер направи обращение н английски, а законът забранява ползването на друг език освен официалния. Самото ограничение е безумно, категоричен е Местан.