Ройтерс призна: Борисов не е говорил за широка коалиция
Секция: СВЯТ
29 Септември 2014 18:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ройтерс призна: Борисов не е говорил за широка коалиция

/КРОСС/ Агенция „Ройтерс" оттегли твърдението си от миналата седмица, че в интервю с репортер на агенцията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е казал, че е готов и на "широка коалиция", стана ясно от препубликуване на текст от интервюто с Борисов. От медиата уточняват, че председателят на ГЕРБ е говорил „за преговори за подкрепа на законодателството от други партии, а не за сформиране на коалиция".

Новият вариант на думите на Борисов е следният:

Ройтерс: Ако сте първи и в зависимост от резултатите сте готов на разговори за т.нар. голяма коалиция?

Борисов: Не, далече съм от думите, които трябва да се кажат в тази посока, защото утре всички медии ще гръмнат, че аз предлагам коалиция на БСП. БСП ще почнат да се изказват, че не искат или че никой не е говорил с тях.


Припомняме, че в свой материал от 25 септември агенцията твърдеше, че след изборите Борисов е готов да проведе разговори с други партии, включително да обсъжда перспективата за формиране на широка коалиция с цел осигуряване на политическа стабилност.
"Едно правителство на малцинството в момент, когато има нужда от стабилност, е рисковано за страната", казва лидерът на ГЕРБ в интервю за "Ройтерс".
На свой ред лидерът на ГЕРБ още на другия ден написа във Фейсбук, че във въпросното интервю не е говорил за широка коалиция.
"Подчертавам, че никъде не съм казал "широка коалиция". Нужна е политическа и обществена подкрепа по важните за страната сектори, за да изкараме държавата от блатото, в което се намира в момента. Затова трябва да се водят отговорни и конструктивни разговори между политическите сили", пише Борисов.