Пак отложиха делото за въоръжения грабеж в „Хаинбоаз”
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2014 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пак отложиха делото за въоръжения грабеж в „Хаинбоаз”

Велико Търново /КРОСС/ Великотърновският окръжен съд отложи делото за въоръжения грабеж в прохода „Хаинбоаз" за 12 ноември. Подсъдими по делото са Ивайло Василев, Стойчо Тодоров, гватемалецът Хосе Мартинез и Иван Райков. На 3 август 2011 г. в Прохода на Републиката те стреляха срещу автомобила на 45-годишния бизнесмен Атанас Атанасов, откраднаха близо 65 656 лева и се укриха.
Днес в съдебната зала трябваше да се явят 10 свидетели, но дойдоха само трима. И трите лица имат отношение към продажбата на автомобила БМВ на обвиняемите. Свидетелите обаче не разпознаха купувача на превозното средство в някои от лицата в залата. Според единия от свидетелите единият от купувачите е имал чуждестранен акцент.
Трябваше да бъде изслушана съдебно-счетоводна експертиза, която бе поискана от защитата. От фирмата за разпространение на цифрова телевизия и интернет с писмо отказали съдействие на вещите лица. Те не изпратили поисканите от съда писмени документи и определили исканата от тях информация като търговска тайна.
Съдът определи да се прочетат заключенията на вещите лица, редовно призовани за днешното съдебно заседание, да се призоват неявилите се свидетели и да се изиска справка каква длъжност заема лицето, подписало изпратеното от фирмата за разпространение на цифрова телевизия и интернет писмо.
Съдът наложи на изпълнителния директор на фирмата глоба от 300 лева за неоказване на съдействие на вещите лица и разпореди да му се изпрати писмо с разяснения за действията на гражданите и юридическите писма по НПК.