Недекларирани 58 000 евро откриха в пешеходец на Лесово
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2014 14:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Недекларирани 58 000 евро откриха в пешеходец на Лесово

/КРОСС/ Контрабандно пренасяни 58 000 евро в ръчна чанта на чуждестранен гражданин откриха митническите служители на митнически пункт Лесово.

Нарушителят е пристигнал на българския митнически пункт в Лесово като пешеходец в посока от България за Турция, след като е оставил колата си на паркинг. Пред българските митнически служители той е заявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената рутинна митническа проверка и личен преглед на пешеходеца се оказва, че в ръчната му чанта е укрита зад опаковка от парфюм пачка с 58 000 евро в купюри по 500 евро. Недекларираната валута е иззета.

Срещу нарушителя, турски гражданин с адресна регистрация в Румъния, е образувано досъдебно производство по чл. 251, ал.1 от НК по описа на Митница Бургас.

Вече десет опита за контрабандно пренасяне на валута в евро са разкрити от митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново през последните два месеца. Иззети са 437 080 недекларирани евро с левова равностойност 856 677 лв. Нарушителите са 6 чуждестранни и 4 български граждани.

След приключване на съответните наказателни и административно-наказателни производства, недекларираната валута се отнема в полза на държавата.