МО: Процесът по възстановяване на поделението във Враца не е спиран
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2014 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МО: Процесът по възстановяване на поделението във Враца не е спиран

София /КРОСС/ От Министерство на отбраната опровергаха градоначалника на Враца инж. Николай Иванов, че не се работи по поделението във Враца.
Процесът по възстановяване не е спиран, подчертаха от ведомството по повод декларацията на Иванов, в която твърди, че възстановяването на военното поделение в града е спряно за неопределено време.
„В поделение 54 990 днес е получена заповед, с която служебното командироване на избраните военни се отлага.
Този акт е в пълно противоречие с личните обещания и ангажименти, които служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов пое при наша среща на 21 август. Договорено бе, че от 1 октомври във Враца ще започнат работа първите кадри във възстановеното поделение. Това трябваше да стане в изпълнение на заповед на бившия министър на отбраната Ангел Найденов, издадена на 1 юли. Военнослужещите се подготвиха за пристигането си в нашия град, напуснаха досегашната си работа, преместиха семействата и записаха децата си във врачанските детски градини и училища.
Днешният акт е безпрецедентен не само поради неспазеното обещание, дадено от министър, а и защото се случва в навечерието на изборите. Съвсем логично е да попитаме чии интереси защитава министър Шаламанов? При всички случаи това не са интересите на врачани! Нашите съграждани нееднократно заявиха публично своята позиция в подкрепа на съществуването на поделението в града. Искам още веднъж да изкажа своето крайно възмущение от безпринципната политика, водена от служебно правителство, чиито конституционни права са строго определени. Посягането на съдбите на толкова хора, без каквато и да е мотивация, е недопустимо", пише градоначалникът.
По този повод от МО заявяват, че ремонтът на сградите в поделението е отложен само с няколко дни и ще започне в периода 7-10 октомври 2014 г. Вече е подбрана първата група военнослужещи, които през следващата седмица ще започнат работа в района на поделението.