Четирима от работниците в Горни Лом не притежавали необходимата правоспособност
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2014 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима от работниците в Горни Лом не притежавали необходимата правоспособност

София /КРОСС/ Неправилното складиране на боеприпасите е едно от нарушенията, открито след проверката на Главна инспекция по труда в гръмналото предприятие в Горни Лом, направена през месец август. Това стана ясно от думите на Румяна Михайлова, директор на Главна инспекция по труда.
Това говори за две неща - липсата на достатъчно складово пространство и количества вероятно над допустимите, които могат да бъдат съхранявани в това предприятие, каза тя пред bTV. „Имаме проверка, извършена и през септември, няколко дена преди станалата проверка, която е по инициатива на служба КОС към МВР, която е още в процедура, не е приключило административното производство по нея. Но тази проверка е установила неизпълнението на три предписания от предишната проверка - неизградена вентилация в един от цеховете, който е за преработка на взривно вещество; другото неизпълнено предписание е отново складиране на боеприпаси пред входа на цех; и не е извършен ремонт на покрива на сграда, което е било установено. Последната проверка, която все още не е приключила, е установила и нещо не по-малко притесняващо - че четирима от работниците не притежават необходимата правоспособност да изпълняват този вид работа", посочи Михайлова.
Според нея в контрола на утилизацията трябва да участва и Министерството на отбраната, което преди около 10 години се е занимавало с това.