Предстоящи събития в страната за 6 октомври
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2014 01:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 6 октомври

/КРОСС/ София.
София ще бъде домакин на основните събития в Националната програма за отбелязването на 1000 години от смъртта на цар Самуил (997-1014 г.). Кампанията е организирана от Националния комитет под ръководството на министър-председателя проф. Георги Близнашки. В отбелязването ще вземе участие и президентът Росен Плевнелиев. От 10.00 часа в Големия салон на БАН премиерът ще приветства участниците и гостите на тридневната Международна научна конференция на тема „Европейският югоизток през втората половина на Х - началото на ХІ век. История и култура", организирана от Българската академия на науките. В 18.15 часа в патриаршеския катедралният храм „Свети Александър Невски" Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще се включи в Националната програма по повод отбелязването на 1000 години от смъртта на българския цар Самуил (997-1014 г.).

София.
В 11:30 часа пред паметника на Незнайния войн ще бъде отслужена панахида от духовници от Българската православна църква и от Македонската православна църква по случай 1000 години от смъртта на цар Самуил.

София.
От 11:30 в пресцентъра на НДК Коалиция АБВ ще даде пресконференция по повод приключването на изборната кампания за 43-то Народно събрание.

София.
От 09.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емилия Масларова.

София.
От 13:00 часа в хотел "Хемус", зала "Преслав", КП "България без цензура" ще даде пресконференция.

София.
От 13.00 часа във връзка със създаването на клъстерна мрежа в Североизточна България ще се проведе пресконференция в конферентната зала „Панония" на х-л Будапеща, от 13.00 ч.

София.
В 14:00 часа в зала „Средец" на „Шератон София Хотел Балкан" международните наблюдатели, проследяващи извънредните парламентарни избори в България, ще представят своето предварително изявление след изборите на пресконференция.

София.
От 14.30 часа слушателите, офицерите и академичният състав на Военната академия „Г.С. Раковски" ще поднесат цветя пред възпоменателната колона на Цар Самуил.

София.
В 09.00 часа в Институт за икономически изследвания при БАН ще бъде открита международна конференция „Икономически растеж: стимули и ограничители".

Брюксел.
В 19:30 часа българско време Комисията по външни работи ще изслуша номинираната за заместник-председател на ЕК и Върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, ръководител на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент е един от евродепутатите, получили правото да зададат устни въпроси на номинираната за Върховен представител на ЕС.

Враца.
В периода 6-15 октомври 2014 година Областният съвет на Българския Червен кръст - Враца започва подпомагането на пострадалото от наводненията население в общините Враца, Борован, Бяла Слатина и Мизия

Плевен.
От 12.30 часа в регионалния пресклуб на БТА областната централа на КНСБ - Плевен по повод Световния ден за достоен труд.

Симитли.
В храм „Рождество на Пресвета Богородица" местни духовници ще отслужат Заупокойна Света Литургия в памет на цар Самуил. В храма ще стои за поклонение и чудотворната икона „Покров Богородичен".