Близо 3000 българи са гласували в Чикаго
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2014 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 3000 българи са гласували в Чикаго

/КРОСС/Близо 1500 наши сънародници гласуваха само две от секциите в най-големия квартал на българската общност в Чикаго - Дес Плейнс. За Чикаго общият брой гласували е близо 3000. Въпреки ниските температури в сутрешните часове имаше желаещи да подадат своя вот.

Още от 6 часа, от отварянето на комисията тук имаше българи, които гласуваха. Винаги ще бъдем най-активните, за да помогнем да се променят нещата в България и наистина да се гледа демократично, перспективно и децата ни да остават в България и не да се раждат по 28 българчета по света, каза членът на комисията в Дес Плейнс Нина Петкова, цитиран от БНР, и допълни:  Големият брой гласоподаватели надминаха очакванията на комисията и резултатите от предишните избори. В една от двете секции в Дес Плейнс по обед се наложи разпечатването на допълнителни декларации.
Както в Чикаго, така и в останалата част на Съединените Щати е имало опашки пред секциите. Повече избиратели в сравнение с миналите избори е имало и Ню Йорк, където те надминаха 700, в Атланта 366, а в новоотркитата секция гласа си подадоха 77.
По Западното крайбрежие по секциите се забелязваха много млади хори, които скоро са напуснали България и искаха да покажат, че не им е безразлично за бъдещето на страната.