ГЕРБ може да преговаря с Патриотичен фронт, но не и с ДПС и ББЦ
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ може да преговаря с Патриотичен фронт, но не и с ДПС и ББЦ

/КРОСС/Румяна Бъчварова приема първото място на ГЕРБ като победа, въпреки че няма мнозинство. Но ние сме два пъти по-силни от следващата партия и няколко пъти повече от другите, посочи тя в интервю за Нова тв. 

ГЕРБ няма да отстъпи от няколко  свои приоритета, категорична бе Бъчварова. Партията обаче ще потърси подкрепа за основните си политически тези и ще види на каква цена може да я получи.

Докато не получим мандата разговорите са неформални, уточни тя.

Румяна Бъчварова все пак посочи: Можем да разговаряме с Патриотичен фронт, категорично не желаем да участваме в едно управление с ДПС и с ББЦ.

БСП са основният ни политически опонент. Разговорите с тях вероятно ще се състоят. Но аз не съм оптимист за резултата от тези разговори.

Ние имаме поне тори принципни различия - данъчната политика, енергийната политика и т.н. Това са непреодолими различия, заяви Бъчварова.

Нашето условие е, че трябва да има пълна прозрачност на разговорите, каза тя и допълни: От тук нататък не може да има нищо скрито. Това, което ние искаме - е да търсим подкрепа за нашата дясно-центристка програма, посочи Бъчварова.

За премиер ГЕРБ ще си посочи лидерът на партията, защото той провежда политиката на ГЕРБ. Партията не иска да се връща към модела „Орешарски" - да намерим един човек, от който нищо не зависи.

Едно силно правителство за дясно-центристко управление - това е политическият термин, който най-добре отговаря на желанията на ГЕРБ, посочи Румяна Бъчварова.