Кънев: Няма да подкрепя правителство с премиер Борисов. ГЕРБ има достатъчно успешни политици
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 08:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кънев: Няма да подкрепя правителство с премиер Борисов. ГЕРБ има достатъчно успешни политици

/КРОСС/Няма да подкрепя правителство с премиер Бойко Борисов.

Това обеща от студиото на Нова телевизия Радан Кънев от Реформаторския блок.

Слагаме каруцата далеч пред коня. На база на тези резултати и на това разпределение на мандатите, твърде възможно е кандидатът на ГЕРБ да не се казва Бойко Борисов, допълни Радан Кънев. Той бе категоричен, че ГЕРБ е пълен с успешни политици, които биха могли да заемат този пост. Кънев обаче не посочи име, за да не пострада човекът, чието име назове.

Радан Кънев приема резултата от гласуването вчера, 5 октомври, като успех за Реформаторския блок, защото резултатът му е удвоен спрямо този от изборите за ЕП през май тази година.

Той честити победата на партията победител задочно, тъй като лично с Бойко Борисов не се е чувал, но посочи, че резултатът като цяло от изборите е „шамар за големите партии, една от които престана да бъде голяма".
Нашето предложение за кратък мандат на следващото правителство изглежда беше посрещнато с одобрение от българските избиратели, защото те излъчиха парламент, който не може да издържи 4 години, каза Радан Кънев.
Според него възможността да излезем от кризата минава през кратък мандат и съгласие около програма, изнесена от политически отговорни лица.