Жельо Бойчев: Прекалено е малък резултатът на БСП да мислим за кабинет
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жельо Бойчев: Прекалено е малък резултатът на БСП да мислим за кабинет

/КРОСС/Вие сте си поставили за задача тази сутрин да сглобите коалицията, но няма да успеете. С тази уговорка към водещите Жельо Бойчев от БСП започна интервюто си в студиото на Нова телевизия.

Прекалено е малък резултатът на БСП да мислим, че с него можем да съставим правителство, каца Жельо Бойчев в отговор на хипотезата, ако Борисов върне мандата и той отиде при БСП, какво ще предприеме левицата.

Ниският резултат отваря много въпроси в БСП. Нуждаем се от радикална промяна, каза още той.

Въпреки това Бойчев бе категоричен, че БСП е сериозна политическа сила и от нея може да се очаква сериозна дейност. Ние ще бъдем сериозна и прогнозируема политическа сила, заяви Бойчев. Що се отнася до възможните коалиции той посочи, че политическите сили трябва да си говорят и да търсят решение на определени въпроси.

БСП е алтернатива на ГЕРБ, заяви Бойчев в отговор на въпрос възможно ли е коалиране с първата политическа сила. БСП ще участва в разговорите и ще предлага решения.

42-рото НС с всичките си кусури и работейки под натиск, проведе такива политики и реформи, които никое друго правителство няма да направи, посочи Жельо Бойчев.