Според три жени - вървим към предсрочни избори
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Според три жени - вървим към предсрочни избори

/КРОСС/Нестабилно правителство прогнозира в сутрешния блок на бТВ журналистката Велислава Дърева. Нейната теза подкрепиха още социолгът Мира Радева и журналистът Валерия Велева.

Резултатите от изборите, проведени вчера, 5 октомври, показват, че ГЕРБ печелят вота, но нямат мнозинство. Това засили коментарите за възможните коалиции. 

Ще има някакво правителство и аз мога да прогнозирам, че то ще бъде ГЕРБ, БСП, евентуално плюс Реформаторите или Патриотичен фронт. Но то ще бъде нестабилно и по никакъв начин няма да удовлетвори егото на Бойко Борисов да се наплиска в пълна власт, коментира Велислава Дърева. 

Дърева се възмути от откритата хвалба на лидера на ДПС Лютви Местан, което движение засега е трето по резултат, с циганския вот. „Никога няма наказателен вот за ДПС заради това, че има много стабилен електорат и много сериозната мобилизация извън страната", коментира тя. Местан не говореше на България, той повтори около 90 пъти „евроатлантически ценности", той предпостави като единствена евроатлантическа партия в този парламент самото движение, отбеляза Дърева.

Това, по думите на социолога Мира Радева, е жалкият резултат на отказа на политиците да се позоват на експертното мнение по време на предизборната си кампания. Изсърбахме попарата на пропорционалната система, посочи тя.

По думите й в момента страдаме от една изключителна неяснота и политическа нестабилност.

Скандално, по нейните думи е още, че на финалната права служебният кабинет каза: „Прас, 10-процентно увеличение на тока" и допълни: „За мен наистина е голям проблем, че първата политическа сила ГЕРБ отказа да даде пресконференция".

Това беше кампания на предизвестения победител, след което се превърна в кампания на ленивите партии, коментира Валерия Велева. Избирателят наказа всички, категорична бе тя. 

Тази кампания нямаше истински послания и избирателят наистина бе наказан много жестоко, подчерта зам.-главният редактор на "Преса" Валерия Велева. Този път обаче наказателният вот е за всички, категорична бе тя. След 10-те години на Станишев БСП все едно отива в някакво забвение, отбеляза журналистката, която също се възмути открито от поведението на Лютви Местан.

И според трите дами вървим към предсрочни избори.