Български компании участват в търговска мисия до Швеция
Секция: ИКОНОМИКА
06 Октомври 2014 10:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български компании участват в търговска мисия до Швеция

/КРОСС/ Представителите на петнадесет български компании от сектор машиностроене и електротехника участват в търговска мисия, която се провежда в периода от 6 до 9 октомври 2014 г. в Гьотеборг, Швеция.

Проявата се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за развитието на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност".
Агенцията поема разходите на участниците за: самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване и логистика на място.

В състава на търговската мисия до Гьотеборг са включени представителите на следните фирми:
Aнса Борима ООД - с. Борима, общ. Троян, обл. Ловеч, Вакуум ЕЛ Систем ЕООД - Ямбол, ВК Конверт - Перник, ВСК Кентавър - ИЗ Динамика ЕООД - Дряново, Комикон ООД - София, Митев ЕООД - Ботевград, ММ Механикс ООД - Пазарджик, Мони-83 ООД - с. Богдан, общ. Карлово, обл. Пловдив, Пасат България АД - Царево, обл. Бургас, Петров ПМ ЕООД - София, Раис ООД - Пазарджик, Ред Стиил ЕООД - Перник, Ромтех-3ЕС ООД - Враца, Специализирани Бизнес Системи АД - София, Соларити БГ ООД - Пловдив.
Участниците в търговската мисия ще посетят завод SKF, водещ световен производител на лагери. Специално за тях ще се изнесе презентация за дейността на предприятието и ще се проведат демонстрации в изложбената му зала. На работна среща с ръководителя на СТИВ - Стокхолм г-жа Галатея Коликова българските мениджъри ще бъдат запознати с особеностите на шведския пазар.

В програмата на търговската мисия е включено участие в официалното откриване на изложенията Scanautomatic and ProcessTeknik в Гьотеборг, след което представителите на българските компании ще могат да се запознаят с продуктите на експонентите и световните тенденции в областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката. В рамките на изложенията те ще има възможност за установяване на работни контакти и провеждане на двустранни срещи.

За участниците в мисията са предвидени срещи в Търговската камара на Западна Швеция и организация „Бизнес регион Гьотеборг", където ще им се презентират условията за търговия с шведски компании и възможности за партньорство.