Павлова: Некоректно е някой, който е получил 7% да ни поставя условия
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Павлова: Некоректно е някой, който е получил 7% да ни поставя условия

/КРОСС/ "Кампанията свърши, трябва да спрат пропагандните лозунги, трябва да се мисли не само смирено, а и държавнически", призова в предаването "Преди всички" Лиляна Павлова от ГЕРБ.

За условията, поставяни от Реформаторския блок за евентуална коалиция с ГЕРБ тя коментира:

"Крайно некоректно е някой, който е получил 7% да поставя условия на партията, която за пореден път получава най-голямото доверие. Тя да поставя условия кой ще е министър-председател, как ще управлява, с каква програма. Това не беше нито мястото, нито времето, нито имат правото да го правят."

"Считам, че не е редно да преговаряме с другите партии през медиите", каза още Павлова.

"Преговори се водят между зрели хора, лице в лице, при ясно поставени програми и платформи. Когато седнат да говорят, сигурна съм, че има какво да предложат, ако разумът надделее. Защото Реформаторите не искали това и онова, БСП щели да са в опозиция. Нашата позиция по отношение на ДПС също е ясно, така че, ако продължи тази нагласа в днешния ден, нещата няма да се получат. Аз искрено вярвам, че ние преди всичко сме българи, милеем за държавата и ако искаме да имаме държава, трябва да говорим сериозно и за това какво ни предстои", на мнение е още тя.

Лиляна Павлова коментира, че в момента не се обсъжда хипотезата Бойко Борисов да не е премиер.

"Той е лидер на партията с най-голям резултат и най-нормално е той да бъде министър-председател и друг дебат по тази тема в момента не може да се прави", подчерт тя.

Павлова уточни, че по време на предизборната кампания ясно е отправяно посланието, че гласуването за ГЕРБ означава подкрепа за Бойко Борисов като премиер.

Тя каза още, че ГЕРБ ще върне мандата, ако разговорите с останалите партии не са успешни:.