Иво Христов: Местан направи най-наглото и взривоопасно изказване за целия преход
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иво Христов: Местан направи най-наглото и взривоопасно изказване за целия преход

/КРОСС/Местан направи най-наглото и взривоопасно изказване за целия преход. Бил "горд с ромския вот"/който партията ми купува/.

Така освен някой лев, той дава на клетите хора и гордост. ДПС доволства от беззаконието, което практикува, лукаво пробутвайки го като борба за "правата на малкия човек". Представя аморалното като проява на морал. Това вещае трагедия. Думата не е пресилена.

Това пише журналистът Иво Христов във Фейсбук в коментар на изказването на лидера на ДПС Лютви Местан в изборната нощ. 

ДПС ще се разраства, в това число и в нетрадиционни райони, заяви Местан и добави: Горд съм с подкрепата на българските роми. Горд съм, че нашият глас ще бъде техният глас в 43-то НС, защото сме първа политическа сила по доверие на ромите. Това е така, защото поставихме в центъра на своите послания най-уязвимите български граждани. Ще расте подкрепата за ДПС и сред етническите българи, защото българските граждани се оказаха доста по-умни от продуцентите на митологемата за ДПС като етническа партия, защото те виждат листите на ДПС. В тях 15 са водачи - етнически българи, християни. Това е нашият модел, това е бъдещето на България. Той бе категоричен, че всяка партия трябва да обяснява успехите и провалите със собственото си можене и непригодност.