Първанов предложи партньорство за излизане от кризата
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първанов предложи партньорство за излизане от кризата

/КРОСС/Още с първия опит АБВ намира място в българския парламент. Разбира се, не можем да бъдем въодушевени от резултата, потенциалът на АБВ е много голям, коментира изборните резултати Георги Първанов.

На пресконференция днес лидерът на АБВ посочи: Готови сме за конструктивно партньорство с останалите партии.

Той обаче отказа да коментира възможността за бъдеща коалиция, защото не са ясни намеренията на партията победител - ГЕРБ.

„Намираме се в доста сложна ситуация за държавата, на този етап АБВ заявява своята готовност за конструктивно партньорство с парламентарните политически сили, преди всичко за излизане от кризата. Можем да приемем документ за излизане от кризата. Насоките са по бюджетната политика, по непосредствените проблеми на енергийният сектор. Готови сме да предложим бързи мерки за стимулиране на бизнеса, както и своя пакет от социални идеи.", добави Първанов. „Когато ГЕРБ заявят своите намерения, сме готови да се включим в обсъждане на параметрите, но имаме твърде много различния с този формат, който беше обявен - дясноцентриски. Ще трябват много усилия за преодоляване на различията ни", каза още той. 

Георги Първанов поздрави ГЕРБ и заяви: Върху техните плещи стои висока отговорност.

На този етап нямаме основание да твърдим, че изборите бяха честни и демократични. Има данни за мащабен процес на покупко-продажба в цели региони. Особено на една партия, която се хвали сега с особено голямо влияние в ромския етнос, коментира още Първанов.

Поздравих Борисовс SMS, но ние не можем да се самопредлагаме на ГЕРБ, каза още Първанов.

132 587 граждани са гласували за АБВ - близо 50% увеличение от евроизборите. В 17 района сме получили над 4%. Най-много са гласовете в Перник 9,15% Перник, 7,16 % Враца 6,14% Плевен, 6% в Монтана. В чужбина, въпреки краткия период на съществуване на партията, имаме близо 2%. От младите до 30 годишна възраст за АБВ са гласували близо 15%, съобщи Румен Петков.