Иглика Трифонова: Политиците ни трябва да проявят зрялост и да съставят коалиционно правителство
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2014 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иглика Трифонова: Политиците ни трябва да проявят зрялост и да съставят коалиционно правителство

/КРОСС/Политиците ни трябва да проявят зрялост и да съставят коалиционно правителство, тъй като това е гласът на обществото. Това посочи режисьорът Иглика Трифонова по повод резултатите от изборния вот в ефира на Сутрешния блок на България Он Ер. Според Трифонова, нови предсрочни избори ще доведат до още по-ниска избирателна активност.

"Сериозен изпит за нашите политици, защото ще им се наложи да проявят зрялост. Суверенът явно ги тласка към коалиции. Част от победилите вече са коалиции, а сега ще им се наложи да влязат в нови. Те дават знак на политиците, че ще бъдат все по-малко легитимни, ако продължават с това си поведение." - подчерта Трифонова.
Според Трифонова нужно е политическият елит да смени своите лица. По нейни думи това е волята на избирателите и не е частен случай за България, а има такива примери в цяла Европа. Трифонова изрази надежда, българските политици да проявят политическа зрялост.

"Времето, в което една политическа сила печеливши достатъчния брой места в парламента, за да управлява, мисля, че безвъзвратно мина или поне в близките 10 години няма да се повтори. И да бъдеш политик в България днеска, значи да умееш да играеш в коалиция. Просто те нямат друг шанс и може би инстинктивно народа взе правилното решение." - коментира Трифонова.