Патриотите искат правителство на националното спасение
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2014 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриотите искат правителство на националното спасение

/КРОСС/Ние ще подкрепим програмата, а не определени личности. На време разделно трябва да се сложи край, заяви на пресконференция след предсрочните парламентарни избори Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Коалиционният му партньор Красимир Каракачанов допълни: При 48% избирателна активност няма победители. Има една партия, която е взела най-много проценти, но това са 15% от българските граждани. Ако българските политици продължават да разсъждават по същия начин - аз победих и на мен ми се полага - няма как да стане.

Егото за власт - в джоба, мераците за власт - в джоба. Интересите на нацията - над всичко, категоричен бе Каракачанов.  

Патриотичен фронт инициира срещи с всички български партии, влезли в парламента.

От тук нататък, ако се възприеме позиция за правителство на националното спасение, ще се направи една кръгла маса, на която парламентарно представените партии и други граждански организации ще търсят националния консенсус. Разговорът трябва да бъде отворен, да бъде пред обществото. Нека бъде и пред камерите, няма нищо лошо, посочи Каракачанов.

Избори до дупка не мисля, че е добър вариант. Така че желателно е да стигнем д ополитическо съгласие, допълни Симеонов.

Патриотите бяха категорични, че няма да влизат в никакъв диалог с ДПС. Тя е едно от най-уродливите явления на прехода, смята Симеонов. Той бе категоричен, че ще изолират ДПС с всички средства, включително и със забраната й.

Симеонов отрече твърдението, че ДПС е увеличило подкрепата си. всъщност ДПС губи електората си в традиционно силни области, което компенсира с масово купуване на ромски гласове, посочи той. Те купуват цигани вече в бургаските села, в Странджа, допълни Симеонов.