Новото шоу „Готварството е война” по TLC се превръща в неповторима кулинарна арена
Секция: Шоубизнес
06 Октомври 2014 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новото шоу „Готварството е война” по TLC се превръща в неповторима кулинарна арена

/КРОСС/ Премиерата на „Готварството е война" по TLC дава началото на един невероятен сблъсък: кулинарно състезание и игра в едно. От 8-и октомври, сряда, от 22:00 ч. в това „апетитно" предаване водещият Адам Ричман, познат от предаването „Човекът срещу храната", ще даде възможност на готвачи-аматьори да тестват уменията си срещу професионалистите в кухнята. Всеки готвач-аматьор представя свое ястие, дълбоко ценено от приятели и роднини, което е негова запазена марка или тайна семейна рецепта. Директният сблъсък в кухнята започва, когато петима професионални готвачи се опитват да приготвят специалитета по-добре от тях с надеждата да спечелят парти-вечеря с американската публика. С всяка сладка победа паричната награда нараства, а аматьорите се опитват да увеличат предизвикателствата и да надминат професионалистите. „Готварството е война" е надпревара, която доказва, че от значение е не големината на кухнята, а начинът, по който тя се използва.

В първия епизод на поредицата готвачката-аматьор Елиша Джойс подлага на изпитание с домашните си специалитети петима професионални готвачи в надпреварата $100 000. Елиша е родена в Гуам, Мариански острови и мечтае с печалбата отново да се върне в родината си заедно със своето семейството. Първият опонент на домакинята е Кевин Белтън, известен кулинарен инструктор. Елиша залага на неповторимите си яйчени ролца със сос, с надеждата азиатската кухня да не влиза в кулинарния репертоар на Белтън.

Готвачът-аматьор и неговият професионален опонент имат ограничено време, за да приготвят ястията си и да впечатлят петима обикновени хора от публиката, които да определят победителя. „Журито" е избрано на случаен принцип и опитва специалитетите със завързани очи, като се осланя само на небцето си. Победителят преминава в следващия кръг и увеличава шанса си да вземе голямата награда от $100 000.