Еми Барух: Краят на протестиращия човек не е настъпил
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2014 14:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Еми Барух: Краят на протестиращия човек не е настъпил

/КРОСС/Журналистът Еми Барух коментира изборните резултатипред БНР. Според нея те са правдива картина на разцеплението в обществото:

Не ми е лесно да си представя как тези толкова различни, толкова обременени от миналите си вражди формации, които ще бъдат част от следващото 43-то Народно събрание, ще могат да разговарят заедно, да се поздравяват, да не лицемерничат заедно и ще могат да градят стратегии за тази държава. Сигурно ще се случи, защото политиците имат една удивителна, отвратителна способност да говорят по един начин пред избирателите и зад гърба на избирателите да правят своите договорки и да разпределят неща, от които имат лична изгода. Но картината не е никак радостна, каза Еми Барух. 

Призивът на политиците да замълчат, да забравят какво са обещавали, заради ситуацията, в която се намират, е опит за намиране на спасителен изход, смята Еми Барух. Да забравим думите, означава забравете за това, което сме говорили, означава ние не сме тези, които сме били. Действително, това е част от едно, уви, станало постоянно състояние на лицемерие и на все по-голяма дистанция между политика и морал, коментира журналистът. 

Според Барух краят на протестиращия човек не е настъпил. Тя се обърна към бъдещите депутати и министри със следния призив: Нека да си дадат сметка, че веднъж излезли на улицата, хората трудно ще се върнат обратно, защото макара и късно те разбраха, че протестът е начин на достойно съществуване, когато не си съгласен да живееш по техните правила.

Снимка: Булфото