АБВ: Няма да позволим злоупотреба с вота на българските граждани
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2014 07:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АБВ: Няма да позволим злоупотреба с вота на българските граждани

/КРОСС/ КП АБВ „Алтернатива за българско възраждане" следи с особено внимание приключването на изборната процедура и въвеждането на окончателните изборни резултати в Централната избирателна комисия, съобщават от АБВ в специална позиция.

"Тези избори страдаха отново от редица тежки организационни пороци. От липсата на адекватно противодействие на купуването на гласове и корпоративния натиск, през напълно неприемливата, бавна и рискова процедура по получаване на резултатите от избирателните комисии, през неяснотите и липсата на адекватна информация за методиката за разпределение на мандатите, до съмненията в коректното преброяване на вота и неговото обобщаване", категорични са от партията.

"Всички тежки пороци на провеждането на парламентарните избори се отнасят към Централната избирателна комисия. Алтернатива за българско възраждане няма да позволи злоупотреба с вота на българските граждани. Поради това в следващите часове ще се обърнем към ЦИК с искане за проверка по несъразмерно високия брой невалидни бюлетини в някои райони и за изясняване на всички процедури по обобщаване на гласовете и разпределението на мандатите", подчертават от АБВ.