Радан Кънев отказа да присъства на лидерската среща на Реформаторите
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2014 11:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радан Кънев отказа да присъства на лидерската среща на Реформаторите

/КРОСС/ "Днес ще отсъстваме от срещата между лидерите на партиите от Реформаторския блок." Това написа в своя профил в социалната мрежа Радан Кънев, лидер на ДСБ.

Причината за неговото отсъствие не е, че не търси съгласие между партиите в коалицията, обяснява той.

"Напротив - от вчера НР на ДСБ има конструктивно и разумно решение, което ще представя на колегите от другите партии и Гражданския съвет", пише Кънев.

"Разбрах обаче, че част от партиите в Блока не са провели още заседания и не са взели решенията си. Преди да има официално позиции, не може да има обща - чуваме само личните позиции и амбиции на отделни лидери. А те са видимо различни", подчертава лидерът на ДСБ.

Той остава оптимист, че с помощта на партийните ръководства и Гражданския съвет ще се постигне обща позиция, която да смири интереса на лидерите и да отговаря на обещанията им към и избирателите.

"Доверието към нас е на краткосрочен кредит с голяма наказателна лихва. Лидерските импровизации са недопустими. Извинявам се, ако съм допуснал излишно напрежение и призовавам да не занимаваме обществото с лични мнения и интереси", пише Кънев и завършва: "Дължим сериозност, твърдост и отговорност".