Майката, убила новороденото си бебе, застава пред съда
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2014 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката, убила новороденото си бебе, застава пред съда

/КРОСС/Майката, убила по особено жесток начин новороденото си бебе, застава пред пловдвския окръжен съд. 31-годишната пловдивчанка Светлана Александрова извършила зверството на 4 януари, след като два дни по-рано родила в тоалетната на жилището си в ЖР "Тракия" четвъртото си, нежелано дете от случайна връзка. 

По данни на прокуратурата, тя първо поискала да направи аборт, но лекарите категорично отказали, заради напредналата и бременност. Веднага след раждането майката решила да убие новороденото, като го пробола няколко пъти в шията и тялото с шивашка ножица. Бебето обаче оцеляло и Светлана дори го превързала, след което опитала да го даде за гледане на баща му, живеещ в Садово. Първоначално той се съгласил, но когато видял раните го върнал на Светлана.

След това тя опитала да подхвърли пеленачето пред родилен дом, но то се разплакало и тогава жената решила да го убие, като му затиснала главата със завивките и го удушила. Според признанията и, Светлана напъхала вече мъртвото бебе в пазарска чанта, докарала го до дома си и го скрила в пералнята, където престояло три дни. На 7 януари тя решила да го зарови, като сама изкопала дупка на ул. "Крайречна" в "Столипиново".

Случаят се разплита след като бащата от Садово разказал всичко на полицията, която издирила майката, тя признала всичко и показала къде е заровила тялото на бебето.

Заради жестокостта на извършеното, на Светлана Александрова е била извършена психологическа експертиза, която доказала, че тя не е психично болна, нито пияна или дрогирана при извършването на престъплението. Експертите са категорични, че жената напълно е съзнавала постъпката си, поради което ще бъде съдена на общо основание, обясниха казуса юристи, информира Радио Пловдив.