Христо Гешов с пресконференция в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2014 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Гешов с пресконференция в София

/КРОСС/ На 09.10.2014 година от 14:00 часа в гр. София, ул. „Константин Петканов" 6 ще се проведе пресконференция на Фондация „Христо Гешов".

Лицето на кампанията - Христо Гешов, ще направи отчет за свършената работа до момента - колко човека и къде бяха изследвани безплатно за хепатит В и С, на колко хора успя да помогне организацията му и какво предстои от тук насетне.

На пресконференцията ще присъства и Председателят на ПП „Нова България" Ивайло Симеонов, като се очаква Христо Гешов официално да обяви, че се присъединява зад идеите на партията и застава зад идеята за нова България.

На срещата ще бъде излъчено и видео, което Христо Гешов ще изпрати до всеки един народен представител в 43-то Народно събрание. Във видеообръщението си Гешов ще запознае българските политици с проблемите, пред които са изправени хепатитно болните, ще поиска повече права за носителите на „тихия убиец" и ще настоява за инвестиране на повече пари за превенция.

„Видеото е послание към всеки един народен представител в 43-то Народно събрание. С това видео искам да ги накарам да се замислят, да започнат всички да работят само и единствено в интерес на българските граждани, а не да търсят одобрение от САЩ, Русия и ред други дипломати от други страни. Възмутен и погнусен съм от факта, че представителите на осемте политически партии, представени в парламента, си честитят някаква победа все едно са били на състезание в чужбина и са спечелили златни купи. Победители за мен са „Златните момичета", Стефка Костадинова, Григор Димитров и още много други - все хора представили страната ни в чужбина и то блестящо. България е изправена пред голяма криза и тази криза ще се усети още в края на тази година, когато Здравната каса няма да има пари за лекарства на милиони българи, а те са заети да делят власт и да си честитят победа", каза още Христо Гешов.

От организацията споделиха още, че видеоматериалът с обръщението на Христо Гешов ще бъде достъпен във всички сайтове за видеосподеляне, както и в социалните мрежи. От организацията приканват всички граждани, които желаят да присъстват на пресконференцията, да заповят.