АБВ иска от ЦИК проверка на невалидните бюлетини
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2014 15:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АБВ иска от ЦИК проверка на невалидните бюлетини

/КРОСС/ За възможна злоупотреба с вота на българските граждани предупредиха от партия „Алтернатива за българско възраждане". Оттам настояват за проверка на ЦИК по несъразмерно високия брой невалидни бюлетини в някои райони и за изясняване на всички процедури по обобщаване на гласовете и разпределението на мандатите.

„Тези избори страдаха отново от редица тежки организационни пороци, от липсата на адекватно противодействие на купуването на гласове и корпоративния натиск, през напълно неприемливата, бавна и рискова процедура по получаване на резултатите от избирателните комисии, през неяснотите и липсата на адекватна информация за методиката за разпределение на мандатите, до съмненията в коректното преброяване на вота и неговото обобщаване", се казва в позиция на партията.

„Всички тежки пороци на провеждането на парламентарните избори се отнасят към Централната избирателна комисия. АБВ няма да позволи злоупотреба с вота на българските граждани. Поради това в следващите часове ще се обърнем към ЦИК с искане за проверка по несъразмерно високия брой невалидни бюлетини в някои райони и за изясняване на всички процедури по обобщаване на гласовете и разпределението на мандатите", допълват от АБВ.