Станишев иска подкрепата на Тимерманс за приемане на България в Шенген
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2014 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев иска подкрепата на Тимерманс за приемане на България в Шенген

/КРОСС/ Лидерът на ПЕС Сергей Станишев поздрави бъдещия първи заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс с безупречното му представяне и силните политически послания по време на изслушването му. 

Портфолиото на Тимерманс е от голямо значение за страната ни, тъй като той ще отговаря за Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, посочва пресцентърът на БСП.

Станишев поиска подкрепата на Тимерманс за приемане на България в Шенген. При ясни критерии за членство и изразени становища на Европейската комисия и Европейския парламент, въвеждането на нови, допълнителни правила е несправедливо, неприемливо и е в разрез с европейските принципи", заяви Станишев. 

Тимерманс е един от ключовите представители на социалистите в бъдещата Комисия. Като първи заместник на Юнкер, той ще съблюдава работата на всички комисари на хоризонтален принцип. По време на изслушването си Тимерманс показа ясна визия за създаването на по-добра регулация и премахване на административната тежест за малкия и среден бизнес. Тези промени ще доведат до бърз икономически растеж и разкриване на нови работни места в цяла Европа", подчерта Станишев. Приоритетите на Тимерманс са заявка за по-динамични и близки до гражданите Европейски институции", допълни лидерът на ПЕС.