Новоназначеният посланик на Кипър у нас посети БТПП
Секция: ИКОНОМИКА
08 Октомври 2014 17:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новоназначеният посланик на Кипър у нас посети БТПП

/КРОСС/ Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър в София Ставрос Августидис посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

По време на разговора бяха дискутирани двустранните икономически отношения. Констатирано бе, че съществува голям потенциал за развитие на бизнес отношенията между България и Кипър и че в последно време се забелязва леко активизиране.

Посланик Августидис информира за открити от кипърски енергийни експерти нови залежи на природен газ на кипърска територия и предстоящото им разработване в близко бъдеще. Обсъдена бе възможността за посещение в България на делегация от кипърски предприемачи до края на годината или в началото на следващата година. БТПП препоръчва на български компании с намерения за сътрудничество с фирми от Кипър предварително да изразят своите намерения като изпратят кратка информация в дирекция Международно сътрудничество и международни организации", БТПП на електронна поща: irelations@bcci.bg При възможност информацията за намеренията за бъдещо сътрудничество да се изпраща на английски език.