Потвърдено: Трупът край Калиакра е на изчезналия поляк Макс
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2014 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потвърдено: Трупът край Калиакра е на изчезналия поляк Макс

/КРОСС/ ДНК експертизата е потвърдила, че изплувалият край местността Зеленка, Каварненско, труп на мъж е на изчезналия 26-годишен поляк Максимилиан Марек, съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич. Удавникът с гривна „all inclusive" беше открит край Калиакра на 11 септември. Още тогава се заговори, че е твърде възможно това да е тялото на Макс, който изчезна заедно с приятелката си Йоана на 6 септември вечерта.
Работата по изясняване на случая продължава в районната прокуратура в Каварна.

Макс и Йоана изчезнаха на 6 септември вечерта. Те пристигат в България с група от 25 души в деня на изчезването си. Настаняват се в хотел „Златен рог" на Златни пясъци и още същата вечер отиват на дискотека. Заедно с група свои сънародници купонясват в клуб „Мъпет".
Според очевидци, те тръгнали към плажа, за да посрещнат изгрева на слънцето. За последно са видени в 2 часа през нощта срещу 7 септември.
На 17 септември край Царево изплува и трупът на млада жена, за която бе потвърдено, че е на Йоана Станик. Самоличността на младото момиче също бе установена с помощта на ДНК експертиза.