Велислава Дърева: Когато всички партии са в управлението, целият народ излиза в опозиция
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 08:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Велислава Дърева: Когато всички партии са в управлението, целият народ излиза в опозиция

/КРОСС/БСП може да отиде на разговори, но не и на преговори. БСП не може да участва в едно такова управление. Не защото е безотговорна. Обратното.

Това каза в студиото на Нова телевизия Велислава Дърева от БСП по отношение на позицията, която левицата предстои да приеме за разговорите с ГЕРБ, които започват в понеделник. Днес левите се събират, за да решат какво ще им е поведението спрямо сформирането на новото правителство. Според Велислава Дърева в БСП има различни гласове. 

Тя обаче бе категорична: "Това правителство, което ще бъде направено, по какъвто и да е начин, ще бъде дясно, с центристки намигания и леви гримаси (имам предвид АБВ). Когато всички партии са в управлението, целият народ излиза в опозиция."

БСП трябва да бъде истинска лява опозиция, категорична бе Велислава Дърева. 

В тези избори избирателите направиха едно изключително важно откритие - няма хегемон - нито партия хегемон, нито лице хегемон. Няма месия, няма спасител. Избирателите разбраха, че никой няма да дойда с магическа пръчка и да ги спаси. В този момент погина митологията за Бат Бойко като преродения Бай Тошо, каза още Велислава Дърева.

Големият победител е същото това задкулисие и същата тази олигархия, срещу кояго българските граждани протестираха повече от 300 дни, е изводът на Валерия Велева.