Не нови избори, а стабилно управление, прогнозира Асен Агов
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не нови избори, а стабилно управление, прогнозира Асен Агов

/КРОСС/ "Нови предсрочни избори у нас няма да има, а в парламента ще се сформира стабилна коалиция." Това прогнозира в предаването "Добро утро, България!" по TV7 Асен Агов.

Според него схемата ГЕРБ + Реформаторския блок + Патриотичния фронт ще даде достатъчно на брой депутати, които ще осигурят стабилност на управлението.

Вчера Реформаторите показаха, че в тяхната позиция има напредък.

"Това не е болшевишка формация и е много добре, че всеки може да каже какво мисли, а след това да се достигне до обща позиция", заяви Агов.

Той подчерта, че вече никой не иска да се подчинява на подобни болшевишки принципи. Навремето те действали в СДС - който има различно мнение, бива отлюспван. И това не довело до нищо хубаво.

"Освен това Реформаторите ясно заявиха, че няма да подкрепят правителство на малцинството и настояха да се започне с незабавни реформи", подчерта Агов.

Според него хората, които водят преговори, са достатъчно мъдри, за да вземат точните решения и да извадят страната от кризата.

Той прогнозира, че този път ДПС ще остане извън управлението.

"Някои партии не могат да свикнат с мисълта, че може да са извън властта. Гладна кокошка просо сънува, този път на някои ще им се наложи да се отдръпнат", допълни още гостът.