Боян Расате: България се превърна в Аврамов дом
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 09:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боян Расате: България се превърна в Аврамов дом

/КРОСС/ "Бежанците да бъдат настанявани в затворени лагери и да нямат право да излизат от тях". Това предложи Боян Расате от "Български национален съюз - нова демокрация", който гостува в сутрешния блок на TV7 "Добро утро, България!".

Според него страната ни се е превърнала в Аврамов дом, в който всеки си влиза и излиза, когато си поиска.

Боян Расате и сирийският журналист и режисьор Нидал Хлайф коментираха напрежението между ромите и бежанците в Харманли. Местните искат емигрантите да бъдат изселени от града и заплашиха да запалят лагера им, ако това не се случи. Причината е инцидент, при който 4 сирийски бежанци нападнаха младеж с нож и го намушкаха в гърба. Хората в Харманли обясниха, че сирийците идват в квартала, за да си търсят проститутки, а случаите на бити роми зачестяват.

"В цялото това нещо става много забавно - най-после циганите ще разберат какво е да си българин у нас и да нямаш никакви права", заяви Расате.

Според Хлайф бежанците се използват като разменна монета от политиците. Той подчерта, че щом са у нас, те трябва да спазват закона и ако го нарушат, да си поемат отговорността.

"Ние обаче живеем в един глобален свят и няма как да избегнем процесите на глобализация", допълни той.