Корчинский: Ще влезем в Москва и ще превземем Кремъл
Секция: СВЯТ
10 Октомври 2014 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корчинский: Ще влезем в Москва и ще превземем Кремъл

/КРОСС/ Бившият лидер на десните радикали и воюващият с Новорусия националист Дмитрий Корчинский заяви в ефира на един от украинските канали, че ще превземе Кремъл, предаде „Звезда".

По думите на Корчинский в редовете на украинските батальони (най-вероятно става въпрос за така наречената Национална гвардия) искат да направят състезание, в което на победителя ще бъде разрешено да „превземе Кремъл".

„Разбира се в батальоните съществува ревност и конкуренция- все пак всички сме хора, но ние заявихме пред всички, че когато дойде края на тази война той ще бъде на територията на Москва и ние искаме нашият батальон да се настани в Кремъл", заяви радикалът.

Той смята да отговаря за утилизацията на този комплекс и призовава останалите от Националната гвардия да се заемат с Рубльовското шосе.

В същото време, съгласно данни от опълчението на Новорусия, тези „батальони" първи бягат от бойното поле и не се отличават с някакви военни умения. По време на настъпленията през август и септември опълченците разгромиха няколко от тези батальони, а на мястото на техните лагери бяха открити спринцовки и опаковки от силни медикаменти.