Skype за Mac и Windows с нов дизайн и възможности
Секция: Технологии
10 Октомври 2014 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Skype за Mac и Windows с нов дизайн и възможности

/КРОСС/ Skype продължава да е най-популярната VoIP услуга в интернет. Приложенията за Mac и Windows за достъп до услугата на Skype получиха нова версия, която предлага обновен и по-модерен дизайн и подобрени възможности за комуникация и споделяне. Компанията е променила изцяло визията на десктоп клиентите за платформите Windows OS и Mac OS Х, които вече са достъпни за изтегляне.

Версията за Mac е с номер 7.0, а за Windows има предварителна версия. И двете са с променен външен вид и предлагат нови изображения на контактите, променен чат и консистентни икони за чат и за видео и аудио разговори.

Идеята на компанията е десктоп версията на услугата да изглежда максимално идентично с тази на мобилните ѝ приложения. Новите десктоп клиенти на Skype вече ще ни показват Thumbnail изображения на хората в списъка ни с контакти, променени икони за аудио и видео разговори, а също и „Bubble Style" чат дизайн. Потребителите също така ще забележат допълнително празно пространство между самите контакти и чат сесията, която позволява по-лесно да виждаме съобщенията, които пращаме и получаваме.

При споделянето на файлове се показват големи икони с типа им за по-лесно откриване в чатовете, а освен това е добавен нов дизайн за едновременно ползване на текстов чат и видео или аудио разговори.

Другото важно подобрениe на новите версии на Skype са свързани с възможностите за мултитаскинг, благодарение на новия Side-By-Side дизайн. По този начин вече ще можем да работим с няколко отворени прозореца в услугата, дори ако водим разговор, като споделянето на снимки и файлове става без да напускаме сесията с обаждания.