Москва пита: Какво точно пушат украинските генерали?
Секция: Русия
10 Октомври 2014 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва пита: Какво точно пушат украинските генерали?

Русия смята новото изявление на Киев за следствие от "лустрация на мозъка"

/КРОСС/ В Министерството на отбраната на Русия нарекоха «брътвеж» и пълна глупост изявлението на съветника на украинския министър на отбраната, който заяви, че руски курсанти участват във военните действия в Саур Могила (Донецка област), предаде ТАСС.

По-рано съветникът на украинския министър на отбраната Александър Данилюк написа на страницата си във Фейсбук, че в артилерийските обстрели по позиции на украинските части в Саур Могила, са участвали курсанти от Коломенската висша артилерийска школа.
Същевременно е известно, че въпросното школо не функционира от 2008 г., припомнят от Министерството на отбраната на Руската Федерация.

«В руския език няма такива думи, с които да се определи поредната глупост на украинското военно ведомство. За да се коментира такъв брътвеж, който озвучи поредният съветник на министъра на отбраната на Украйна Валерий Гелетей, е необходимо да се потърси едно друго ведомство, което издава рецепти и поставя диагнози», заяви в петък на журналисти официалният представител на руското Министерство на отбраната.

По думите му, поредното изявление на украинкия военен съветник е доказуем резултат от провеждане на лустрация в Украйна, «когато се прочистват не само редиците на чиновниците, но и техните мозъци».

«Безспорно, хартията, а още повече интернет, ще издържат всичко, но все пак е интересно да се разбере, какво точно пушат официалните лица в Министерството на отбраната на Украйна», заявиха още от руското ведомство.